209 Komen

POWER POINT SEJARAH T1 DAN T2

BAB SATU TINGKATAN 1

BAB 2 TINGKATAN 1

BAB 3 TINGKATAN 1

BAB 4 TINGKATAN 1

BAB 5 TINGKATAN 1

BAB 6 TINGKATAN 1

BAB 7 TINGKATAN 1

BAB 8 TINGKATAN 1

BAB 9 TINGKATAN 1

BAB 10 TINGKATAN 1

BAB 11 TINGKATAN 1

TINGKATAN 2

BAB 1 TINGKATAN 2

BAB 2 TINGKATAN 2

BAB 3 TINGKATAN 3

BAB 4 TINGKATAN 2

BAB 5 TINGKATAN 2

BAB 6 TINGKATAN 2

About these ads

209 comments on “POWER POINT SEJARAH T1 DAN T2

  1. thanks kerana banyak membantu i n my student

  2. t.q 4 ur notes..

  3. cg sejarah tingkatan 3 x de ke…….

  4. sye nie nk pmr thn nie please tlg sye

  5. bagus laman web ni kalau bleh upgrade lagi

  6. TQ…sgt2 membantu saya n pelajar d sekolah

  7. terima kasih ckg!!

  8. bab2 ting 3 ada x??
    saya jadi tertarik untuk baca sejarah,,kerana cikgu buat pelbagai corak dan ia memberi semangat untuk saya baca.. semua bab saya amik.. untuk wat revision sendiri.. hehee..
    sebelum ni saya langsung x minat sejarah.. nk tengok apatah lagi.. tetapi, cikgu buat,, dengan cntik,menarik,,corak yg ceria.. menarik minat saya untuk buat revision.. thanks cikgu..
    jasa baik cikgu tidak akan saya lupakan..

  9. saya copy ppoint ….TQ very much….halalkan yer….

  10. Thanks alot!!!! its realy helped me alot!!!

  11. terima kasih banyak. halalkan ye..

  12. salam..saya download cikgu punya slide ppt..halalkan lah ye..slideshow yg menarik dan ceria..thanx kerana byk mmbntu sy dan my students..smoga cikgu lbh berjaya d ms hadapan..=)

  13. TQ. Powerpoint yg cikgu sediakan ini amat membantu di dalam pembelajaran saya

  14. salam..cikgu nk minta kebenaran nk ambik note drpg blog cikgu ni.. slide yg menarik dan padat. tahniah…. tq.

  15. salam, time kasih buat ppoint ni, lgi sng nk pham .. kalu tgk buku teks pening kpla.,. nice one.. halalkan sy download ep ? thx cg

  16. cg, knp kalu sy download bab 7, yg dptnya bab 1, n kalu sy download bab 1 , bab 1 jugak yg dapat, tp lain dr yang satu lagi .. :|

  17. TQ byk2 atas usaha murni yg turut mbntu gru2 Sej yg lain. Tahniah atas usaha cikgu.

  18. salam..
    cikgu, saya guru yang baru diberikan amanah mengajar subjek sejarah tingkatan 4. Minta izin daripada cikgu sebab saya ada memuat turun beberapa nota dan ppt daripada blog cikgu ni.

    Harap halalkan untuk keberkatan ilmu saya dan pelajar-pelajar saya.

    Semoga tuhan membalas kebaikan yang cikgu sebarkan. :)

  19. salam cikgu mahfuzah..

    mintak izin utk sy download nota2 dan powerpoint yg cikgu buat..
    moga Allah sentiasa merahmati cikgu..
    terima kasih bebanyak..

  20. hello,sorry…nper i download xbleh buka erk??ader saper2 yg blh tlg?

  21. terima kasih bebanyak…sy baru diberi tugas mengajar sejarah form 1. penting mendidik dr awal supaya mrk mudah dibentuk. jadi bbm cikgu ni byk membantu permulaan sy tahun 2011.

  22. Salam..mohon copy beberapa bahan untuk dimanfaatkan anak-anak murid saya..moga ALLAH mudahkan urusan cikgu jua..amin.tk.

  23. ASSALAMUALAIKUM WBT. MOHON IZIN UNTUK COPY BAHAN-BAHAN SEJARAH. SEMOGA GENERASI PELAJAR MENCINTAI SEJARAH UNTUK AGAMA, UMMAH & NEGARA.

  24. assalamualaikum…tiada ucapan melainkan terimakasih dan syukur kerana saudari sudi berkongsi ilmu dengan guru sejarah lain…semoga allah merahmati dan memberkati segala usaha murni ini..insyaallah..tidak akan kurang sedikit pun jika ilmu itu dikongsi dengan org lain..malahan akan bertambah-tambah rezeki..dari cikgu sejarah=KEDAH SMKKKM

  25. Saya minta keizinan daripada cigu untuk copy nota cikgu.

  26. Pn Mahfuzah, sy download nota cik gu untuk sy gunakan bg P & P sejarah di sekolah. Mohon halal. Terima kasih banyak.

  27. salam cgu..thanks kerana sanggup berkongsi ilmu. Izinkan saya download modul t1 dan t2 untuk kegunaan anak saya. Semoga modul ini dpt membantu anak saya untuk dia belajar sejarah. saya harap cgu dapat halalkan ilmu yang saya ambil ini. Terima kasih.

  28. salam cikgu izinkan saya download modul t1 untuk kegunaan para pelajar saya. Semoga modul ini dpt membantu mereka untuk belajar sejarah dengan lebih mudah. saya harap cikgu dapat halalkan ppt yg saya ambil ini. Semoga Allah memeudahkan segala urusan cikgu..Terima kasih banyak-banyak.

  29. salam
    cikgu, sy amek power point tuk kelas sy ngaja
    minta halal yer
    trima kasih

  30. syer copy ye cg….mntk di hlalkan…

  31. Thank you very much….
    banyak membantu saya… tambahan pula kali pertama mengajar sejarah ting 1…
    pawer point cikgu memang menarikkk…
    saya sudah jatuh hati mengajar sejarah…
    minta halalkan yeee

  32. Salam. Mohon izin mendownload dan menggunakan bahan pnp cikgu untuk digunakan oleh guru-guru sejarah di sekolah saya. saya ada jugak buat sendiri tapi saya lebih suka gabung dan guna pelbagai jenis bahan. Harap dapat berhubung untuk memperkayakan teknik mengajar sejarah demi menarik minat pelajar kita.harapnya mereka juga berminat sepertimana kita mencintai sejarah.terima kasih banyak.

  33. salam.tq byk……….bahan ini byk membantu student sy untuk lebih memahaminya.kenapa xde slide f2 bab 5,7 dan 8?blh sediakan utk sy tak?

  34. Assalammualaikum ..
    Saya mohon keizinan menggunakan segala bahan pengajaran yang ada diblog ini ya. Semoga Allah membalas jasa baik cikgu.

  35. salam,cikgu bab 5 ader x sampai 5.4?

  36. BOLEH X CIKGU BUATKAN BAB 5 TINGKATAN 2 UNTUK SAYA ..SAYA FAHAM POWERPOINT YG CIKGU BUAT..TERIMA KASIH..

  37. Assalamualaikum Cikgu, saya telah downlond PPT cikgu. saya guna untuk latihan mengajar. TQ

  38. saya memohon izin untuk menggunakan powerpoint cikgu untuk P&P saya. sebagai guru yang opsyen pendidikan dan bukan opsyen sejarah tetapi terpaksa mengajar sejarah, powerpoint yang cikgu hasilkan amat membantu saya.saya mengucapkan jutaan terimakasih kepada cikgu kerana menghasilkan blog ini dan hanya Allah sahaja yang dapat membalas segala jasa cikgu.

  39. tq…bnyk2….bila sy jd guru sejarah yang sah..sy akan ikut jejak cikgu mahfuzah gak…
    Allah s.w.t sahajalah yang membalas jasa baik cigu meminjamkan sy ppt utk memudahkan pengajaran sejarah ini…..

  40. terima kasih atas segala bahan2 yg cgu sediakan. Minta halalkan apa2 jua bahan2 yg saya download dari blog cgu. Semoga cgu dimurahkan rezeki oleh Allah atas sumbangan cikgu

  41. saya download powerpoint cgu minta halalkan ye…trima kasih banyak2

  42. Thanks for sharing all the notes. Semoga anda lebih berjaya :)

  43. makasih ya cikgu,…sye download nie….,,halal kn ya….,,

  44. salam & tq krn mbolehkn saya download p.point sej, cuma nak tanya sikit sbb bukan kah sepatutnya sejarah t2 ada sampai bab 8 ttpi knape ada sampai bab 6 aje?

  45. salam…cikgu izinkn sy download erk.terima kasih cikgu =)

  46. thanks ye cikgu.. sy minta kebenaran cikgu utk mengambil nota2 ni.. hrp cikgu bg keizinan..tq

  47. Assalam Cikgu…izinkan saya copy slide ckgu dan guna untuk mengajar…semoga bertambah keberkatan ilmu yang ingin disampaikan…

  48. thanx cikgu… sgt2 membantu.. saya ambik slide yer? moga cikgu slalu diberkati..

  49. Salam cikgu. Saya mohon izin untuk copy modul cikgu..

  50. Salam.. Saya mohon izin untuk copy modul cikgu..=)

  51. kenape bab 3&8 form 2 takde??
    kenape bab 7 form 1 takde?
    pliz update segera.

  52. kenape bab 3 & 8 form 2 takde?
    bab 7 form 1 pun takde..
    pliz update segera.

  53. cikgu blh saye ambil nota cikgu…..
    sbb berguna

  54. ckg tmpng tnye bole?
    sya nk tngk tingktn 1 bab 7, tp dia keluar bab 1.
    knpe ye?

  55. hrp ckg bls dgn segera
    klu bole ari ni….

  56. hellllllll
    oo

  57. salam, cikgu! terima kasih atas nota2 di atas… nk tnye, cikgu tau x mane2 laman web/ blog yg menyediakan nota sains & geografi secara slideshow sprti di atas..?????? tk.

  58. x de bab lain ke utk form 2

  59. VERY NICE NOTES.
    THE STUDENTS CAN BE SCORE VERY WELL IN HISTORY.
    THANKS .
    TC

  60. salam cikgu, izinkan saya download ya,terima kasih cikgu :D

  61. salam…cikgu izinkn sy download ya.terima kasih cikgu =D

  62. hi cikgu,can u upload for form 2 bab5 and bab 7 and 8…ur notes is very very useful~or u email me please..thz alot~

  63. terima kasih banyak-banyak cikgu. hanya Allah yang dapat membalasnya :)

  64. kenapa tak ada tingkatan 1 bab 7 punya power point??saya buka ialah bab 1 punya.

  65. salam cg mahfuzah…,
    sy nie cg letrik, pastu kena ajar beberapa kelas sej ting 1….so terasa susah jgk la….tima kasih sbb byk membantu dlm p&p sy ye….smoga Allah yg dpt membalasnye…..amin…=)

  66. SAYA SANGAT MENYUKAI POWER POINT CKGU TAPI SAYA TAK DAPAT MENDAPAT A DALAM SEJARAH.MACAM MANA SAYA NAK DAPAT A DALAM SEJARAH CIKGU.PLZZZZZZZZZZZZZZZZ HELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  67. bagus sangat …… wow amazing

  68. cikgu. saya ambil nota cikgu untuk anak murid saya. halalkanye.

  69. salam.
    sy guru bkn opsyen sejarah dan sy masih mencari2 cara terbaik utk buat anak murid senang faham dah enjoy belajar sejarah.
    sy mohon share bahan ini dan sy harap ckgu halalkan.. =)

    sy nk tanya,ada bahan untuk ting 4 tak?

  70. Assalamualaikum,
    Tahniah dan syabas. Jasa baik cikgu tetap dikenang. Kami doakan cikgu sentiasa dipelihara Allah. Murah rezeki dan bahagia bersama keluarga. Bahan-bahan cikgu amat berguna untuk kami pelajar-pelajar. Doa kan kami berjaya dalam semua peperiksaan awam dan berjaya dalam hidup. Sejarah akan jadi subjek teras untuk kesejahteraan rakyat MALAYSIA. Tahniah cikgu dan terima kasih.

  71. salam cikgu.. saya ingin mohon link blog cikgu dgn saya.. saya juga mohon perkongsian ilmu dr cikgu ttg nota, latihn n so on dlm blog cikgu nie.. minta halal yer?? erm blog saya syairah-merpatiputih@blogspot.com… add la saya dlm fb merpati putih… selmat menjalani ibadat puasa, terawih n sedekah jariah… amin

  72. salam …sy mohon utk link kn web cikgu dgn sy.. sy mohon halal berkongsian ilmu dr cikgu…. amin moga peroleh syafaat drNYA…. BLOG SY – http://www.syairah-merpatiputih.blogspot.com

  73. salam knp tk blh buka sej ting2 bab 2??

  74. ada tak peta minda?..krna nak baca utk peperiksaan lebih senang..

  75. wah! best2.. tp jawapan nak cari kat mane??

  76. Thank You banyak-banyak kerana blog ini telah banyak bantu saya mengulang kaji dan membuat nota sekolah sebab nota ini ringkas dan mudah difahami….

  77. Tolong update lagi nota bab 7 dan 8 then saya boleh buat nota sekolah saya pleasee

  78. Tolong update lagi nota bab 7 dan 8 then saya boleh buat nota sekolah saya pleasee

  79. cikgu,….tengok sat bab3 tingkatan 2 mana?

  80. terima kasih cikgu atas kesudian perkongsian bahan….
    terima kasih………

  81. Cikgu Mahfuzah, sy download nota cikgu untuk sy gunakan supaya lebih bersedia mempelajari matapelajaran sejarah di sekolah. Mohon halal. Terima kasih banyak.

  82. terime kasih,cikgu mahfuzah

  83. TERIMA KASIH,CIKGU

  84. Assalamualaikum, cikgu. Saya merupakan pelajar ting 1.Minta halalkan ilmu yg cikgu dh berikan untuk download modul ting 1.Semoga cikgu sentiasa berjaya dalam mengajar generasi muda supaya mereka tak lupa sejarah negara kita..
    terima kasih banyak2.. :)
    *Terasa takut nk PMR walaupun 2 tahun lagi..hehehe..

  85. terima ksih .ckg . :)

  86. assalammualaikum,cikgu…saye nak ucpkan terime kasih n halalkan saye download nota form 1..nota nie berguna untok saye…mohon halal n terima kasih lgi sekali…

  87. terima kasih cikgu……

  88. terima kasih
    bahn bahan ini amat brguna buat sya
    terima kasih cikgu mahfuzah

  89. Salam…saya pelajar tingkatan 1 dari smka sharifah rodziah.saya ingin mengucapkan terima kasih kerana ilmu yang diberikan!harap dihalalkan… doakan kejayaan saya… insyaallah…
    semoga cikgu diberkati dan diredai oleh-Nya…
    terima kasih !!!!!!!!

  90. assalamualaikum ckgu,, saya nak mintak halal module ting1 yg ckgu tulis tu sbb sy nak download.. nak bersedia seblum peperiksaan akhir tahun tak lama lagi ,, mintak halal ckgu.. terima kasih banyak2.. :)

  91. Assalamualaikum cikgu…
    saya mohon izin untuk menggunakan powerpoint cikgu untuk P&P saya. Saya amat bersyukur kerana powerpoint yang cikgu hasilkan amat membantu saya.saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada cikgu kerana menghasilkan blog ini dan hanya Allah sahaja yang dapat membalas segala jasa cikgu…mohon dihalalkan..terima kasih yer….

  92. terima kasih cikgu! nota-nota ringkas ini banyak membantu saya. saya harap dapat lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan akhir tahun minggu hadapan.

  93. assalam..sy nk mntk izin download nota2 yg adal lam ni ye..trima ksih..

  94. Terima kasih cikgu..

  95. bahan ini boleh membantu p & p, terima kasih kerana bahan ini boleh dikongsi

  96. salam cikgu…sy ambik sume pp cikgu..thn ni kena ngajo sej f1 n f3…smga ada kekuatan utk sy dan bimbingan dr cikgu

  97. bole x ckgu ringkaskn dalam peta minda, sebab saya ada masalah dalam wat peta minda cikgu bole tlg?

  98. Salam..Terima kasih cikgu mahfuzah.sy minta izin ambil nota ye..mudah2an Allah murahkan rezeki cikgu sekeluarga…amin…

  99. Assalamualaikum……..Terima Kasih kerana sudi berkongsi ilmu yang sangat memberi manfaat ini. Izinkan saya panjangkan ilmu ckgu ini kepada anak2 didik saya. Terima kasih juga kerana membantu memudahkan saya cikgu yang baru bertatih dalam m/pelajaran sejarah ini.

  100. salam..sy muntak izin utk ambil nota2 didalam ni.terima kasih cikgu.

  101. tq very much for ur good job.appreciate it most.

  102. Xder kew powerpoint sej tuk form 2 bab 3?????

  103. salam cikgu..terima kasih dgn nota dan power point yg cgu hasilkan..minta izin dan halalkan utk sya laksanakan kpd ank2 murid saya…semoga cgu sentiasa diberi rahmat dan hidayah dariNYA..AMIN

  104. MOHON DOWNLOAD DAN HARAP D HALALKAN. TERIMA KASIH

  105. assalammualaikum.
    cikgu maaf bertanya, knapa bab 7 saya download keluar bab 1 ?
    #izinkan saya gune bahan cikgu untuk ulangkaji saya.

  106. sy minta izin gunakan nota cikgu utk p n p murid-murid sy

  107. Assalamualaikum cikgu . Saya download ye . Terima kasih . semoga cikgu sentiasa berjaya ye :) Tahun ni saya Pmr .. Harapan saya boleh dapat A setiap exam Sejarah … Semoga ilmu yg cikgu berikan ni , dihalalkan :)

  108. hai……………saye pon tengah download sejarah ni kerana sejarah bnyak bantu saya dlm peperiksaan harap2 berjaya you alll .. good luck sume…..

  109. Sy ambil utk P&P dalam kelas sejarah sy.. sgt membantu Maklumlah, sejarah bukan opsyen saya.. Oleh itu, sy perlu byk study sbelum masuk kelas.. Halalkan ye..

  110. Cikgu Mahfuzah, saya cikgu mukhtar l.salleh, Penolong Kanan Pentadbiran SMK Lubok China, Melaka telah download nota sejarah Tingkatan Satu dan Dua. Terima kasih. Semoga Allah membalas jasa baik cikgu.

  111. Power point ting 3 saya x jumpa la cikgu….ade ker.. Ting 1 dan 2 tu best sangat….terima kasih

  112. cikgu nota yg cikgu beri amat berguna kepada saya.Terima kasih cikgu

  113. best ler…

  114. assalamualaikum. t kasih bbyk sgt membantu sy dlm p/p. minta halalkan semoga pn dirahmati. ppoint bab 7 dan 8 ting 2 takde ke?

  115. cikgu mana sejarah bab 7 ting 1

  116. cikgu …nk tanya kenapa bab 7 berisi nota bab satu …..harap dapat balas

  117. cikgu bab 7 kenapa jadi bab1?

  118. nk minta izin nk guna pakai semua nota..apapn trima kasih atas sumbangan ini yg byk mmbantu p&p sy…

  119. terbaik punya nota

  120. terima kasih atas nota ini….:)

  121. salam…cikgu. kenapa bab 7 tingkatan 1 x ada nota…ckgu silap upload nota bab 1 kat bab 7 tu.

  122. cikgu sila izinkan saya download nota cikgu ini yang sungguh memanfaatkan.cikgu ada tak blog lain yang mengandungi powerpoint untuk matapelajaran teras yang lain? :D

  123. terima kasih atas nota cikgu!!!;)

  124. terima kasih

  125. slm…cikgu, nk bgtau, soalan tingkatan 1 bab 7 tu cikgu upload bab 1.means bab 1 ada 2 la..bab 7 tiada.thanks cikgu sharing note..

  126. cikgu..terima kasih kerana upload power point..minta halal saya download nota..

  127. terima kasih banyak – banyak… sangat membantu saya setelah 8 tahun tidak mengajar sejarah t1 ( subjek minor di U dulu…)kira sy nicgu baru posting…

  128. cikgu, nak download slide cikgu ni.. halalkan ye… huhuuuuu..sngt2 membantu dlm p&p.

  129. form 2 x cukup jawapan untk bab 2

  130. As salam. Terima kasih atas perkongsian cikgu. saya dn family doakan cikgu sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang ALLAH selalu..

  131. Assalamualikum, saya nak mintak cikgu halalkan sbb sya downloadkn power point cg, nie. sya ingin mgucpkn jutaan terima kasih kpd cg. sya juga ingin mndoakan kesejhteraan cg di dunia mahupun di akhirat, Akhir kata, sya ingin mminta maaf jika trslh bahasa. Sekian ,Wassalam…..

  132. thank u…………………. :)

  133. terima kasih saya dah download dah tapi kenapa yg untuk tingkatan 2 sampai bab 6 je ?

  134. Insyallah dengan usaha anda pasti berjaya

  135. Halal..tq

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 155 other followers

%d bloggers like this: