83 Komen

MENGENAI SAYA

Mengajar di SMK Sungai Rambai, Melaka. Ingin berkongsi ilmu dan maklumat dengan para pendidik, pelajar dan semua lapisan masyarakat.

Latar belakang pendidikan:

Sek Rendah: SK Merlimau satu( 1-6)

Sek Men: Sek Men Jabatan Agama Islam Merlimau( tingkatan 1-5)

Sek Men Keb(A) Sharifah Rodziah( 6 Rendah/6 Atas)

IPT : Universiti Putra Malaysia( Bacelor Sastera( Linguistik Melayu) )

Universiti Putra Malaysia( Master Sastera( Linguistik Melayu) )

Kelulusn Ikhtisas: KPLI( Pengajian Melayu)

Mengajar di Sek Men Keb Sungai Rambai

Guru Cemerlang( Sejarah)

83 comments on “MENGENAI SAYA

  1. salam ckgu mahfuzah…teruskan usaha anda untuk menggapai tahap profesionalisme yg tertinggi dlm diri pendidik yg cemerlang,gemilang & terbilang…..

    • terima kasih…

    • CiKgU TeRiMa kAsIh kErAnA MeMbAnTu sAyA MeMbUaT Folio InI DEnGaN CeMeRlANG…tErUskAn uSaHa mUrNi cIkGU…tErImA KaSiH CiKgU

    • SALAM,
      SAYA BERSYUKUR SANGAT BILA JUMPA BLOG CIKGU. TERHARU, TERGAMAM PUN ADER. SEBAB SAYA SANGAT2 MEMERLUKANNYA…LAGI PULAK BAHASA MELAYU PUN ADER. KEBETULAN, SAYA KENA MENGAJAR BAHASA MELAYU DAN SEJARAH.
      SEMOGA ALLAH MENJADIKAN CIKGU SEORANG YG TERBAIK DI ANTARA TERBAIK…HARAPAN SAYA, CIKGU DAPAT TERUS BERKONGSI DENGAN KITORANG YER…

  2. Saya ingin m’gucap terima kasih kat cikgu krn m’bri tunjuk ajar tentang kerja kursus ini walaupun sya bkn pelajar sekolah cikgu .Terima kasih.

  3. salam k.fuzah,
    tak sangka jumpa kt sini…..i’m looking for module sejarah form 2…..any tips..
    tq.

  4. Salam cikgu >

  5. TERIMA KASIH CIKGU kerana membina blog ini
    ianya banyak membantu saya dalam pelajaran dan membuat folio

  6. teacher, thx for “hasil kajian” and information for folio sejarah…

  7. terima kasih cikgu,saya dah copy kerja kursus yg cikgu buat 2.sy hrp cikgu izinlah ilmu yg cikg bg.

    • Cikgu halalkan..tapi buatlah penambahbaikkan..gunakan tatabahasa yang betol..cikgu berikan contoh ringkas je…good luck

  8. terima kasih krn sudi berkongsi

  9. salam cikgu.
    terima kasih tidak terhingga saya ucapkan kepada cikgu atas segala panduan yang cikgu berikan dalam menghasilkan folio sejarah.
    saya doakan cikgu berjaya dunia akhirat. aminn..
    saya akan terus mengikuti blog cikgu dari masa ke semasa.
    semoga cikgu akan menyediakan soalan-soalan latihan sejarah pmr agar dapat saya buat ulang kaji.
    tq.

  10. Semoga Allah membalas budi cg Mahfuzah. Cg byk membantu saya yg baru bertatih mengajar sejarah.

  11. salam cg,
    tahniah kerna buat bolg yg sgt berguna utk pelajar.sy tolong bg add blog cg kt anak2 murid sy utk memudahkan mereka buat k kursus sejarah.
    terima kasih bebanyak

    • Sama-sama cikgu..niat saya hanya untuk membantu dan memberi panduan..tetapi mereka perlu membuat penambahbaikkan..kerana contoh saya ringkas…semoga mereka lebih berusaha…terima kasih….

  12. ckg….bley ke cetak elemen 3 yang ckg wat nye?

  13. cikgu bley tak kalau saya ambil sedikit sebanyak isi cikgu sebagai membantu saya?

  14. ckgu nie ex syarodz ei
    sye dk syarodz sknk
    saya ade rfr kje kusus at sni
    thnk ade sediakan
    mudh skt nk wt rujukn

  15. salam ckg..
    sy nk mintak tlong beri kn hsil kjian utk ari rye aidiladha..
    sblum nie sy cbe download, tp xleh nk open..maybe microsoft word ckg dan sy b’beza..

  16. terima kasih cikgu atas bantuan cikgu . TERIMA KASIH CIKGU dan SELAMAT HARI GURU !

  17. SALAM HARI GURU.. Saya ni baru thn ni mengajar ting 3 atas sebab2 ganti cikgu yg bertukar…so x tau apa2..0, sblm ni men atas… so mcmmana nak suruh pljr buat folio pun saya xtau…. duk lama cari bahan.. akhirnya jumpa blog ni…. boleh juga dijadikan panduan..tq so muchhh…

  18. terima kasih cikgu!! jasamu ku kenang…..
    dari farah ganu, SMK PADANG MIDIN,KUALA TERENGGANU

  19. assaLammuaLaikumm..ckgu…trma kasih ats prtlngan y tlh ckgu brikan…sy brasa trhtang budi dgn ckgu..hnya ALLAH sja y mampu mmblasnya…hehehe….

  20. patutlah ckg suka sejarah…mengajar di melaka rupanya…

  21. patutlah ckgu suka mengajar sejarah…rupa2nya ckgu mengajar di melaka..

  22. salam cikgu..
    novel harga remaja xda ka….
    sya ucpkn supaya cikgu terus maju
    mengajar anak didik smk sungai rambai..
    dan menjadi guru paling popular sekali..

  23. salam ckgu mahfuzah, trma ksh krana mmbri tnjk ajr kpd sya untk mmbuat kerja kursus sjrh ini..
    terima kasih bnyak2..

  24. terima kasih yang tidak terhingga kpd ckgu,, kerana telah membantu saya dan kawan2 yang lain dalam menyiapkan Kerja Kursus dgn jayanya. walaupun saya tidak kenal cikgu. saya berasal dari Selangor. saya mencari2 elemen 2 dan 3 di tmpt lain tapi tidak di temui. saya hampir berputus asa kerana tidak siap elemen 3.. akhirnya saya jumpa juga.. di blog cikgu Mahfuzah.. terima kasih sangat..
    semoga Allah membalas jasa yang telah anda berikan dan kongsikan bersama kami semua..
    assalamualaikum..

  25. terima kasih cikgu kerana telah memudahkan kerja kursus sej ini

  26. selamat hari guru,,,,
    terima kasih cikgu kerana banyak membantu saya dalam melaksanakan kerja kursus,,,
    teruskan usaha cikgu,,,

  27. cikgu saya minta folio sejarah 2010

  28. Salam Cikgu Mahfuzah..Saya begitu terharu dengan keluhuran hati cikgu berkongsi bahan P&P.Semoga meneruskan perjuangan yang murni ini.Semangat membara untuk meneruskan perjuangan mendidik anak bangsa.Ikhlas Cikgu Murni

  29. cikgu saya kena buat tugasan seni bahasa dalam genre prosa macam nie saya pplupm sama mcm cikgu nie

  30. Salam cikgu ….

    Apakah program yang sesuai dibuat untuk kursus sejarah bagi guru bukan opsyen. Harap cikgu dapat bantu kerana saya ditugaskan untuk menganjurkan kursus tersebut. Boleh tak saya jemput cikgu sebagai penceramah. Saya guru sejarah di SMK Pesisiran perdana Muar/Ledang Johor

    Sekian

    Terima kasih

  31. Assalamualaikum.terima kasih utk bahan2 yg amat berguna utk guru dan juga pelajar. boleh tahu tahun berapa Puan belajar di UPM (BHS& LING)? Saya juga dr fakulti yg sama tahun 1995-1997,first batch fAKULTI BAHASA MODEN.

  32. terima kasih bebanyak kerana modul ni banyak bantu untuk p&p sejarah..mintak di halalkan nota2 yang saya download untuk pelajar…semoga cikgu terus sukses dan dapat berkongsi apa2 pembaharuan dalam teknik mengajar sejarah….

  33. Saya banyak menggunakan bahan utk P & P dr blog cikgu..usaha yang sangat mulia..tk banyak-banyak. Moga-moga kehidupan cikgu dan keluarga sentiasa dalam keberkatanNya.. boleh berkenalan?

  34. Bagus 2X !!

  35. Cikgu Mahfuzah ! boleh buat sejarah nie satu nota cerita yang boleh saya faham tak . kalau baca saja boleh buat saya rasa mengantuk .

  36. assalammualaikum.. selamat berkenalan cikgu mahfuzah…. sya sgt2 bterima ksih kerna tjumpa blog cikgu, sya mgajar sejarah di sma al asyraf pekan pulau sebang, kalo tak keberatan boleh lah berkongsi maklumat dan pengalaman………..

  37. Aslkm. Alhamdulilah dapat juga mencari blog sejarah. Perkongsian ini amat baik untuk guru-guru khususnya dan para pelajarnya amnya. Mohon muat turun apa-apa bahan dalam blog Cikgu Mahfuzah…untuk disisipkan dan diedit ke blog saya. Saya dalam proses membuat blog untuk kegunaan anak murid saya.

  38. terime kaseh banyak2

  39. assalam… cikgu tulis dlm minda ke ?

  40. Salam. Mohon muat turun bahan-bahan dlm blog cikgu. terima kasih

  41. salam, terima kasih byk la cikgu sbb bermurah hati kongsi bhn2 pnp sej,
    dgn beban tugas ‘keran’ kita cikgu2 termasuk sy tdk punya byk masa utk membuat nota/ modul/ latihan yg berkesan utk pelajar, blog ini sgt bermakna dan bermanfaat utk sy, moga cikgu dirahmati Allah sentiasa

  42. salam tq very much cikgu..nota cikgu banyak membantu saya cikgu..semoga Allah membalas jasa cikgu…amin

  43. salam nk f2 bab 7.bleh?

  44. Salam. Maaf jika mengganggu. Kami sedang menjalankan satu kaji selidik khas untuk guru-guru sekolah rendah dan menengah. Kaji selidik ini bertujuan untuk mendapatkan maklumat mengenai proses penggubalan kertas soalan samada untuk kerja sekolah, ujian bulanan atau peperiksaan besar. Jika berminat boleh layari laman web di bawah:

    http://mysoalan.blogspot.de/2012/06/kaji-selidik.html

    Kami juga berharap agar anda dapat menyebarkan kaji selidik ini kepada rakan-rakan guru yang lain. Terima kasih!

  45. thank you very much for your notes. I will use it to teach my daughter

  46. semoga Allah jua yang membalas budi baik puan

  47. alhamduliah,…terima ksih cikgu,..nota cikgu bnyak membantu sya..

  48. Terima kasih..maaf lambat balas..saya agak sibuk di sekolah dan menyiapkan buku sejarah untuk sebuah syarikat penerbitan buku sejarah

  49. Terima kasih juga..semoga berjaya

  50. Sama2. .semoga berjaya

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 147 other followers

%d bloggers like this: