48 Komen

SEJARAH SPM

PERATURAN PEMARKAHAN UJIAN SELARAS 1 NEGERI MELAKA 2010

SOALAN USI MELAKA 2010

48 comments on “SEJARAH SPM

  1. Terima Kasih. Bahan yg terkandung dlm laman ini banyak membantu pelajar

  2. cikgu cuba bagi saya satu contoh essay pless

  3. ade tak sejarah tingkatan 5 iaitu semua nota sejarahtingkatan 5 yang lengkap…..?????

  4. cikgu ada jawapan modul tg 4

  5. cikgu nak note sejarah f5..

  6. thnx r ckgu cebab tinggalkn nota ni.. :) :*

  7. nota ringkas ting 4 ada?

  8. saya syg cg. saya…

  9. contoh eassy ada?????

  10. cikgu , boleh dak saya nak contoh latihan esei sejarah ,,?
    saya nk stdy sejarah ,,,hopefully u can help me , :)

  11. mohon copy aktvt t4 dan t5. tima kasih. moga Allah berikan pahala dan rezeki yg melimpah ruah.

  12. cikgu boleh tak saya nak mintak jawapan untuk US1 Melaka ni , sya dah bwat , tinggal nak cek jawapan saja , plisssssssss

  13. assalamualaikum cikgu , saya maisarah dari ampang , saya nak minta tolong nie , untuk peperiksaan sejarah kertas 3 , untuk jawapan bagi soalan nie
    1. bagaimanakah kita manfaatkan kedudukan malaysia yang strategik di Nusantara ? 2. cabaran menjadikan malaysia sebagai negara maju ..
    ~ jelaskan cabaran yang di hadapi oleh malaysia dalam memajukan negara ?
    ~ nyatakan langkag-langkah untuk mengatasi cabaran di atas ?
    3. nyatakan niai-nilai/iktibar/patriotisme dari pada kemajuan kerajaan awal yang boleh diterapkan untuk kemajuan negara kita ?
    4. rumusan ~ pengetahuan , iktibar , harapan untuk masa depan ekonomi
    cikgu boleh tolong bagi jawapan tak dengan soalan2 saya nie ? saya dah cari tapi tak jumpa , saya memag sangat lemah dengan sejarah nie , tolong eh cikgu , terimkasih :)

  14. Ckgu,bleh terangkan mcm mna krts 3 sejarah tu…xfaham…kami bru mula ujian bt krts 3….

    • Kertas 3..open book test boleh bawa buku teks..rujukan atau apa sahaja bahan sej dalam peperiksaan..masa 3 jam…soalan 5 sampai 8..kbkk pendapat kita..yang lain dalam buku teks…

  15. cikg na tnya ny soalan spot spm ad x..>?

    • Cikgu tak pasti tp lebih kurang cam ni bab 2 tingkatan 4 tamadun rom,bab 5 hijrah,bab 10 undang2 tanah di tnh melayu,sabah dan serawak.tingkatan 5 bab 1 gerakan nasionalisme tahap 1 dan 2, bab 2 gerakan islah,bab8 akta bahasa…good luck

  16. cikgu,,,,bolehkan simpan nota BAB 6 TINGKATAN 4???
    dan macam mana nak jawap soalan kbkk sejarah dalam bab 6???
    1.Tentang cara pelantikan pemimpin malaysia-(i)kejayaan sistem pelantikan pemimpin
    Malaysia(ii)cabaran yang dihadapi(iii)langkah untuk mengatasi
    2.SISTEM PEMERINTAHAN DAN PENTADBIRAN MALAYSIA
    (i)kejayaan sistem pemerintahan malaysia
    (ii)cabaran yang dihadapi
    (iii)langkah-langkah mengatasi cabaran
    3.USAHA MALAYSIA MEMPERKEMBANGKAN PUSAT ILMU PENGETAHUAN SEBAGAI PUSAT GLOBAL
    (i)kejayaan Malaysia sebagai pusat pendidikan global
    (ii)cabaran yang dihadapi
    (iii)langkah-langkah untuk mengatasi cabaran
    Tolong cikgu balas comen ni,,,,,,,,,,
    Hari selasa(9/10)nak ujian dah……….

  17. huraikan sejarah kerajaan awal di asia tenggara dan menghubungkaitkannya dengan kegemilangan negara kita pada hari ini! ini ialah soalan sya ckgu! bleh trangkan?

    • sila rujuk buku teks bab 3 tingkatan 4…kita kaitkan dengan ngara kita..contoh kegemilangan negara kita hari ini kerana kerajaan yang utuh…maju…

  18. cikgu sy nx tya spm thun ny diramalkn kluar ape ..

  19. cikgu boleh tak bagi saya jawapan sejarah paper 1 spm 2012..harap cikgu bole bantu saya.tkaseh..

  20. ckg,sy nk minta tl0ng ..sy nk n0ta yg ringkas ting.4 n ting.5..

  21. cikgu, boleh tak cikgu beri contoh esei? terima kasih :)

  22. Selamat sejahtera,cikgu. Apakah kejayaan-kejayaan yang dicapai oleh Malaysia dalam segi social, politik dan ekonomi????

    • Sosial..dasar sosial negara..memberi bantuan kepada rakyat Brim 500 ..bantuan awal persekolahan…ekonomi..membina banyak perumahan untuk rakyat..politik..stabil..pemerintahan aman oleh kerajaan sedia ada..contoh saja..

  23. ada nota for paper 3 form 5 bab Nasionalisme Di Malaysia Sehingga Perang Dunia Kedua x? Will need it for my exam this week. Tq.

  24. salam..sy guru sejrh dri sek di phg…sy bru mengjr sejrh..so x bnyk penglmn..sy bnyk menggunkn blog cikgu sbg panduan dlm pnp..sy ingin meminta izin menggunkn ilmu dlm blog cikgu ini.sy hrp cikgu dpt halalkn utk sy n peljr…thnks

  25. Ada soalan kbkk bab 3 tingkatan 5 yang lebih meluas soalannya? Sy tengah cri soaln kbkk….

  26. Cabaran yang dihadapi oleh malaysia dalam memajukan negara…sy x dlt jwpnnya lah ckgu..sy harap ckgu dpt bantu saya…terima kasih

    • antara cabarannya kadar jenayah yang tinggi,gejala sosial seperti pembuangan bayi dan pembunuhan meningkat.teknologi yang ada amat terhad…dan apa sahaja halangan yang dirasakan boleh menghalang kemajuan negara kita

  27. terima kasih cikgu atas nota dan latihan…:) banyak da saya download dkt sini.

  28. Ble mta tlong cri jwpn krtas sejarah3 kr??

  29. Cuba buka link yg cikgu da sediakan..cr bsn 1 tingkatan 5

  30. Dalam blog cikgu juga..cube cr . kalau takde..nanti cikgu tolong..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 157 other followers

%d bloggers like this: